Parohia Tămădău Mic – „Timpul și armonia vârstelor”

12 martie 2023, în Duminica a II-a din Post (a Sfântului Grigorie Palama), la Parohia Tămădău Mic, a avut loc întâlnirea tinerilor Grupului de Cateheză „Sfântul Ierarh Grigorie Palama”, parte din manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), în Patriarhia Română și Concursul Național Catehetic Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”.

După Sfânta Liturghie, tinerii din grupul de cateheză ai Parohiei Tămădău Mic, alături de seniorii parohiei, au participat la cateheza cu titlul „Timpul și armonia vârstelor”. În cadrul catehezei susținută de Părintele Paroh Cristian-Ionuț NĂSTASE,  s-a făcut un arc peste timp pentru a descoperi evoluția relațiilor părinți-copii și poruncile dumnezeiești legate de cinstirea persoanelor adulte de către novici. A fost evidențiată importanța maturității și contribuția părinților și bunicilor la dezvoltarea și progresul societăților arhaice până în prezent.

În partea de concluzii, a fost creionată societate noastră în forma unui arbore, unde bătrânii reprezintă rădăcina, iar tinerii florile și fructele acestuia. Pentru a marca folosul întâlnirii, tinerii și adulții, au plantat în curtea bisericii pomi fructiferi și brăduți, pentru timpuri viitoare. La final, a avut loc o mică agapă. Cei tineri au servit pizza, iar pentru cei mai învărstă mâncare de post, specifică acestei perioade.

A consemnat Cristian-Ionuț NĂSTASE, Preot Paroh al Parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut