Cerc metodic religie – Lehliu

La data de 22 martie 2023, la Școala Gimnazială Nr. 1 Dragoș Vodă, dna. prof. Baciu Lucica a susținut la clasa a V-a, în cadrul cercului metodic – Lehliu, lecția cu tema „Decalogul – importanța lui în viața omului”.

Activitatea didactică a urmărit manifestarea unui comportament moral – religios în viața personală a elevilor și în societate, în acord cu valorile religioase prin povestirea unor fapte bune săvârșite de persoane biblice, cu relevanță pentru valorile creștine, precum: iubirea față de Dumnezeu și față de semeni, atașamentul, iertarea, prietenia, respectul, ajutorul dezinteresat.

S-au caracterizat persoane biblice reprezentative raportate la comportamentul propriu în relație cu semenii.

Reactualizarea cunoștințelor s-a realizat pe baza metodei ,,Florii de lotus”.  Elevii au precizat poruncile Decalogului, le-au explicat și adaptat prin exemple la situații de viață actuale, iar dna. profesor a intervenit și completat (unde/când era nevoie).

Obținerea performanțelor s-a realizat printr-o activitate pe echipe care a vizat aplicarea cunoștințelor.

După exemplele expuse în clasă de către elevi împreună cu profesorul, aceștia au realizat un rebus în care au descoperit cuvântul „iubirea” (virtute și sentiment care ne ajută să respectăm/împlinim cele zece porunci).

Tema de gândire pentru acasă a întregit activitatea didactică printr-un „Copac/Regulament al clasei – zece reguli de comportament”.

În încheiere, părintele inspector a felicitat elevii și cadrele didactice prezente pentru implicarea responsabilă în cadrul lecției și i-a îndemnat să împlinească în viețile lor cunoștințele dobândite.

Related Posts

Sari la conținut