Parohia Tămădău Mic. „Importanța Bisericii pentru mântuirea noastră”

2 aprilie 2023, în Duminica a V-a din Post (a Sf. Cuv. Maria Egipteanca), la Biserica Parohiei Tămădău Mic, după Sfânta Liturghie, a avut loc o nouă întâlnire a Grupului de Cateheză „Sfântul Ierarh Grigorie Palama”.

În Duminica a V-a din Post, tinerii și vărstnicii Parohia Tămădău Mic s-au adunat la rugăciune în Sfânta Liturghie, iar la sfârșitul acesteia, au participat la cateheza cu tema  „Importanța Bisericii pentru mântuirea noastră”, susținută de Părintele Paroh Cristian-Ionuț Năstase. Aceasta face parte din manifestările culturale şi educaţionale, programate cu prilejul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), în Patriarhia Română și Concursul Național Catehetic Tinerii şi vârstnicii să laude numele Domnului”.

Prima parte a întâlnirii a fost dedicată susținerii catehezei în cadrul căreia s-au atins puncte de o importanță deosebită în cunoașterea vieții bisericii noastre ortodoxe. Punctul de plecare a fost „Momentul întemeierii Bisericii Creștine”, alte puncte atinse au fost „Ființa Bisericii”, „Însușirile Bisericii” sau „Membrii Bisericii”. S-a discutat de modul de aplicare a celor învățate despre Biserică în viața familiei și viața cotidiană, iar în partea de concluzii s-a stabilit că biserica este și factor al educației, nu doar al mântuirii noastre.

Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată participării active a tuturor celor prezenți, tineri și bătrâni la discuții, unde s-au problematizat anumite teme din viața bisericii, precum „Diferența dintre anul bisericesc și anul calendaristic”, „Împărțirea anului bisericesc”, „De ce ținem ziua de Duminică și nu Sâmbăta” sau „Sfânta Euharistie”, dar și altele, s-au formulat întrebări și s-au găsit răspunsuri. Bucuria întâlnirii a fost participarea comună a copiilor și adulților la discuții, apropierea acestora și încercarea de a depășii barierele vărstelor. Discuțiile purtate au lăsat loc de noi discuții și motive pentru viitore întâlniri.

Toate au condus la concluzia finală, că tinerii au nevoie de experiența bătrânilor, iar bătrânii au nevoie de entuziasmul și vigoarea celor tinerii.

A consemnat Părintele Cristian-Ionuț Năstase, Paroh al Parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut