Parohia Tămădău Mic. Parteneriat Grădiniță-Biserică

În pragul Sărbătorilor Pascale a fost încheiat proiectul de parteneriat educațional între Grădinița cu Program Normal nr. 3, Plumbuita și Biserica „Sfinții 40 de Mucenici”, Parohia Tămădău Mic. Tema acestuia este „Lăsați copiii să vină la Mine”, și are ca scop principal Cunoaşterea învăţăturilor Bisericii, a tradiţiilor religioase și formarea virtuţilor creştine.

Parteneri educativi în desfășurarea acestui proiect sunt conducerea unității de învățământ prin domnul director Radu-Daniel DRĂGHICESCU, doamnele educatoare  Nicoleta-Mariana CONSTANTIN și Irina-Mădălina DIMANCEA, Părintele Paroh Cristian-Ionuț NĂSTASE, părinții și bunicii copiilor.

Obiectivele parteneriatului sunt  printre altele „Înțelegerea mesajului :,, Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.’’; Cunoașterea și practicarea unor datini specifice sărbătorilor creștine de mare însemnătate (Crăciun, Paște, Înălțare ); Formarea atitudinii de respect față de sărbătorile creștine; Formarea atitudinii de respect față de locul de rugăciune, față de biserică și preot, față profesorul de religie; Educarea unor virtuţi creştine şi cultivarea comportamentului moral-religios;etc.

Cu acestă ocazie au fost oferite produse de papetărie și jucării necesare în derularea activităților educative, precum hârtie pentru copiator A4, hârtie și cartoane colorate, acuarele, plastilină, animăluțe din plastic, ș.a. Valoarea produselor oferite a fost de 500 lei, bani proveniți din fondurile parohiei.

A consemnat Părintele Cristian-Ionuț Năstase, Paroh al Parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut