Ședință administrativă lunară a preoților și personalului neclerical din Protopopiatul Lehliu

Marți, 11 aprilie 2023, s-a desfășurat Ședința Administrativă lunară a preoților din Protopopiatul Lehliu cât și Ședinta Administrativă cu personalul neclerical din parohii.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Centrul Eparhial a fost reprezentat de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, vicar eparhial în cadrul Episcopiei și Sloboziei.

La începutul ședinței Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au recomandat preoţilor şi slujitorilor bisericilor să respecte câteva reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor.

Preacuviosul Părinte Vicar a transmis arhierești binecuvântări din partea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.   

A fost prezentat referatul „Sfântul Imnograf Roman Melodul de către preacucernicul părinte Ștefănescu Lucian Bogdan de la parohia Lehliu Gară.

Preacucernicul Părinte Protopop a dat citire adreselor de la Centrul Eparhial și a explicat conținutul acestora. S-a acordat o atenție deosebită măsurilor ce trebuie luate pentru buna desfășurare a procesiunii cu cinstitele moaște ale „Sfântului Cuvios Paisie de la mânăstirea Neamț”, din zilele de 19-25 aprilie 2023, cu prilejul sărbătoririi praznicului „Izvorul Tămăduirii”, hramul străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Ședința s-a încheiat prin intonarea imnului „Cuvine-se cu adevărat”

A consemnat PC. Pr. Frîncu Nicu Marius, secretar al protopopiatului Lehliu.

Related Posts

Sari la conținut