Și bătrânii sunt ai noștri……

Anul 2023 a fost declarat de Biserica Ortodoxă Română drept „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice”. Anul acesta, al bunicilor, este o mare Șansă de a-i cerceta pe bătrâni, a-i ajuta și a-i respecta mai mult.

Astfel, în data de 19 mai 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Lehliu a desfășurat o activitate filantropică pentru cele nouă persoane vârstnice care primesc îngrijiri paliative într-un compartiment al Spitalul de Psihiatrie  Săpunari.

Sub protia preacucernicului părinte Protopop Zotta Mihail, preotul Frîncu Nicu Marius, preotul Voicu Daniel Constantin și preotul Dulea Marcel, au  săvârșit Taina Sfântului Maslu cu citirea pericopelor din Sfânta Evanghelie precum și ungerea cu untdelemnul sfințit.

Protopopiatul Lehliu a oferit pacienților și persoanelor prezente iconițe pe lemn Și metal, cruciulițe din lemn, cărți de rugăciune și acatistul Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoarea”.

Valoarea acțiunii a fost de 850 lei (250 lei fond filantropia și 600 lei donație).

Mulțumim personalului Spitalului de Psihiatrie Săpunari pentru ospitalitate!

Mulțumim, de asemenea, tuturor celor care prin implicare și dăruire au făcut posibilă această frumoasă acțiune, prin care am adus o mângâiere spirituală bătrânilor aflați în suferință !

 

Dulea  Alexandra  – Tehnician  asistență  socială  Protopopiatul   Lehliu.

 

Related Posts

Sari la conținut