Sfânta Treime, prăznuită la Lupșanu

În întreaga Ortodoxie, prima zi de luni, după Pogorârea Sfântului Duh, în ziua Cincizecimii, peste Sfinții Apostoli, este dedicată prăznuirii Stintei Treimi. Astfel, în parohia Lupșanu, a fost zi de mare sărbătoare prin prisma  faptului că Sfânta Treime este hramul istoric al comunității cât și al Sfintei Biserici.

A fost împlinit un program special cu acestă ocazie, totul culminând cu săvârșirea Sfintei Liturghii, în sobor mare de preoți sub protia părintelui protopop de Lehliu, Zotta Mihail.

Copii și adulți au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului la momentul potrivit, iar la final a fost săvârșit un parastas pentru fericiții ctitori.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele protopop, în care a trasat învățături despre Sfânta Treime. Părintele Dragomir Claudiu, preot paroh al Parohiei Lupșanu, a adus cuvânt de mulțumire tuturor preoților prezenți pentru impreuna slujire, mulțumind de asemenea tuturor credincioșilor participanți.

La final, fiecare credincios, a primit câte un pachet din partea consiliului parohial, ca semn al prezentei la acest eveniment, care a conținut hrană rece, apa și dulciuri.

 

Related Posts

Sari la conținut