Parohia Tămădău Mic. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sărbătoriți de credincișii din Tămădău Mic și Plumbuita

29 iunie 2023, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, credincioșii parohiei Tămădău Mic s-au adunat la rugăciune în biserica parohială, la Sfânta Liturghie, apoi au ridicat rugăciuni de mulțumire la troița din sat închinată sfinților apostoli.

Ziua de prăznuire a Sfinților Petru și Pavel a început prin săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii, la care au participat tinerii și bătrânii parohiei, iar cei care s-au spovedit și au primit dezlegare s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

În cuvântul de învățătură, părintele paroh Cristian-Ionuț Năstase a vorbit despre viața celor doi apostoli și despre frumoasa lor lucrare de propovăduire la neamuri a cuvântului Evangheliei lui Hristos.

La sfârșitul slujbei, credincioșii s-au mutat pentru a ridica rugăciune de mulțumire către Dumnezeu la troița din sat cu hramul Sf. Ap. Petru și Pavel, ridicată de familia Manole și familia Badea în anul 2020. Cu această ocazie au fost sfințite și noile icoane puse spre închinare în troiță.

După Slujba de Tedeum, credincioșii prezenți au primit pungulițe cu alimente, o gustare dulce și câte un pahar cu băuturi răcoritoare, cei mai bucuroși fiind cei mici care au savurat cu poftă prăjiturile. Toți cei prezenți au cântat „La mulți ani!” pentru sărbătoriții zilei.

A consemnat părintele Cristian-Ionuț Năstase, paroh al Parohiei Tămădău Mic.

Related Posts

Sari la conținut