„Bucură-te ostaș neînvins a lui Hristos, Bucură-te Mare Mucenic și tămăduitorule Pantelimon”

                                                          (Acatistul Sfântului Mare Mc și tămăduitor Pantelimon)

Joi, 27 iulie 2023, Mănăstirea Tăriceni, și-a sărbătorit ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

Programul liturgic a început cu săvârșirea Acatistului sfântului prăznuit. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU,  Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Sfânta  Liturghie a fost săvârșită, sub  protia Preacucernicul Părinte Mihail Zotta Protopop de Lehliu de către Preacuvioși și Preacucernici Părinți din Protopopiatele Lehliu și Slobozia.

În cuvântul său de învățătură Preacucernicul Părinte Protopop, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre viața și activitatea Sfântului Mucenic Pantelimon, despre minunile săvârșite asupra celor ce cu credință și evlavie se roagă Sfântului.

Tot în cuvântul său Părintele Protopop a  explicat și cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos, din Evanghelia  zilei: ” Acestea vă poruncesc vouă: să vă iubiți unul pe altul… Acestea  vi le-am spus ca să nu vă poticniți în credința voastră.” Ioan 15;17, mulțumind pentru împreuna rugăciune adusă spre slava și lauda lui Dumnezeu.

La final  Preacucernicul Părinte Protopop, a adus  cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, pentru grija deosebită ce o poartă Mănăstirii Tăriceni.

După  Sfânta  Liturghie a fost săvârșită slujba Parastasului pentru fericiții ctitorii ai sfântului lăcaș, iar toți credincioșii  prezenți au luat parte la o agapă frățească.

 

A consemnat Pr. Cotu Emil Călin- Responsabil Cerc Pastoral Valea Mostiștei

Related Posts

Sari la conținut