Sobor de preoți și diaconi la schitul Horia

Vineri, 8 septembrie 2023, cu ocazia prăznuirii Nașterii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, schitul Horia din Protopopiatul Lehliu a fost gazda unei slujbe în sobor. Sub protia Preacuviosului Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, au slujit monahi și preoți de mir din Cercul Pastoral Ileana.

Dialogul liturgic au fost asigurat la strană de preoți din Corul Sfântul Andrei Criteanul al Protopopiatului Lehliu.

În cuvântul de învățătură, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, Vicar Eparhial, a vorbit credincioșilor, prezenți în număr mare la praznic, despre istoricul sărbătorii Nașterii Maicii Domnului și despre ajutorul pe care Maica Domnului îl oferă necontenit celor ce se roagă, având credință și nădejde că rugăciunile le sunt ascultate.

La finalul slujbei, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Rafail Mîț, a oferit schitului Horia, din partea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, două sfeșnice pentru Sfânta Masă și o cădelniță.

La această sărbătoare, credincioșii prezenți au avut prilejul de a înălța rugăciuni în fața raclei cu sfintele Moaște aduse de la Mănăstirea Radu Negru din județul Călărași.

După slujbă, toți cei prezenți au participat la o agapă oferită de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Adrian, împreună cu obștea schitului.

 

 

A consemnat Protopop Mihail Zotta

Related Posts

Sari la conținut