Lecție demonstrativă de catehizare la parohia Coțofanca

Miercuri, 26 septembrie 2023, la parohia Coțofanca a avut loc o lecție demonstrativă de catehizare cu titlul „Sfinta Cruce în viața credincioșilor” susținută PC Pr. paroh Grigore Eugen-Cristian, pentru 10 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani.

La această lecție a participat PC Pr. Protopop Mihail Zotta alături de preoții din Cercul Pastoral nr. 4 ” Valea Mostiștei” din cadrul Protopopiatului Lehliu .

Ca mijloace de predare s-au folosit: Sfânta Scriptură, Sfânta Cruce, Imagini video, Fișe de lucru, fișe rebus și alte materiale auxiliare.

Copiii s-au dovedit a fi receptivi, înţelegând importanţa şi sensul purtării, închinării și cinstirii Sfintei Cruci, realizându-se astfel feedback-ul dorit.

În încheiere PC Pr. Protopop a vorbit elevilor prezenți despre importanța purtării la gât a semnului Sfintei Cruci și a rostit o pildă în care se reflectă întelesul versetului ”Zis-a Domnul: …Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.”Marcu 8:34

PC Pr. Paroh a oferit tinerilor prezenți cruciulițe de lemn pentru a fi purtate la gât, metanii cu Sfânta Cruce și pachețele cu dulciuri și fructe.

A consemnat PC Pr. Frîncu Nicu Marius, secretar al Protopopiatului Lehliu.

Related Posts

Sari la conținut