Parohia Rași și-a serbat ocrotitoare

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, parohia Rași și-a serbat ocrotitoare pe Sfânta Cuvioasă Maică Parascheva. Cu acest prilej Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de nouă preoți sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, Protopop al Protopopiatului Lehliu. Mulțime de credincioși au venit să se închine moaștelor Sfântului Irodion de la Lainici, aduse spre închinare de la parohia Lehliu Gară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor. A fost săvârșită slujba de pomenire pentru ctitorii, slujitorii și binefăcătorii bisericii parohiale din satul Rași.

În cuvântul de învățătură preacucernicul părinte Protopop a vorbit celor prezenți despre bucuria prăznuirii hramului și despre importanța rugăciunii către sfinți ca mijlocitori ai noștri către Dumnezeu.

La sfârșitul slujbei, preacucernicul părinte Paroh Stoian Constantin Cristian, a mulțumit Preasfințitului Părinte Vincențiu pentru purtare de grijă față de parohia Rași, PC Părinte Protopop pentru frumosul cuvânt de învățătură și pentru aducerea Sfintelor odoare spre închinarea credincioșilor, domnului primar pentru sprijinul acordat acestui eveniment și parohiei Rași, preoților și credincioșilor prezenți.

Toți cei prezenți au participat apoi la o agapă organizată de preacucernicul părinte paroh împreună cu Comitetul Parohial.

A consemnat preacucernicul părinte Stoian Constantin Cristian, paroh al Parohiei Rași.

Related Posts

Sari la conținut