Cerc Pastoral la Parohia Sărulești Sat

Marți, 17 octombrie 2023, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a avut loc întâlnirea Cercului Pastoral Valea Mostiștei la Parohia Sărulești Sat, din cadrul Protopopiatului Lehliu. Astfel, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de un sobor de zece preoți din Cercul Pastoral Valea Mostiștei, sub protia preacucernicului părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu.

După săvârșirea acestei Sfinte Taine, a fost prezentat referatul cu tema „Învățământul muzical în Biserica Ortodoxă Română de la începuturi și până la reforma hrisantică” de către preacucernicul părinte Miroș Gheorghe.

În cuvântul de învățătură preacucernicul părinte Protopop a vorbit celor prezenți despre rostul bolii în iconomia mântuirii oamenilor, și despre păcat ca sămânță a neputințelor noastre, totodată exprimându-și bucuria de a fi în comuniune la rugăciune preoți și credincioși deopotrivă.

Părintele paroh a mulțumit preoților pentru prezență și împreună slujire, și enoriașilor pentru împreuna-rugăciune și implicare. La sfârșitul slujbei toți cei prezenți au luat parte la o agapă frățească.

 

A consemnat Pr. Cotu Emil Călin- Responsabil Cerc Pastoral Valea Mostiștei.

Related Posts

Sari la conținut