Cercul pedagogic al profesorilor de religie din Centrul Lehliu

La data de 28 februarie 2024, la Școala gimnazială Dor Mărunt (Lehliu Gară) s-a desfășurat cercul pedagogic al profesorilor de religie din Centrul Lehliu, responsabil fiind pr. prof. STAICU Sorin.

Lecția a fost susținută la clasa a VI-a, tema aleasă având legătură cu perioada în care ne aflăm: ”Rugăciunea, temei și putere a vieții creștine”.

Alături de profesorii de religie au fost: pr. prof. SPIROIU Mișu (inspector școlar disciplina religie – I. Ș. J. Călărași), pr. ZOTTA Mihail (protopop al Protopopiatului Lehliu), pr. TURTOI Iulian (profesor muzică liniară și ansamblu coral la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur”  Slobozia) și prof. STAN Mariana (directorul unității de învățământ).

După susținerea lecției s-au adus la cunoștință cadrelor didactice prezente completări cu privire la:

  • aspecte legislative privitoare la predarea disciplinei religie;
  • aspecte din Legea învățământului preuniversitar;
  • organizarea și desfășurarea Concursurilor și olimpiadelor școlare (Religie și Cultură și spiritualitate românească, Proiectul ”Osteneala tinereții este odihna bătrâneții”, etc.);
  • prezentarea ofertei Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia;
  • diverse informații specifice disciplinei.

Părintele profesor ȘTEFĂNESCU Lucian a pregătit și a prezentat ”Evaluarea tradițională vs. Evaluarea modernă – avantaje și dezavantaje în desfășurarea actului educațional”.

Activitatea s-a încheiat cu oferirea către elevi de părintele profesor Sorin a câte o carte de rugăciuni cu îndemnul de a citi și împlini cele de folos spre mântuire.

 

A consemnat Pr. Prof. SPIROIU Mișu, Inspector școlar religie

Related Posts

Sari la conținut