Credincioșii parohiei Paicu-Nicolae Bălcescu în vizită la mânăstirile Dâmbovițene

Duminică, 26 mai 2024, cu binecuvântarea preasfințitului părinte Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor, credincioșii parohiei Paicu-Nicolae Bălcescu au mers într-un pelerinaj la mânăstirile târgoviștene.

Ziua a început cu rugăciunea de călătorie și cu câteva explicații din partea părintelui paroh despre ce înseamnă un pelerinaj si despre încărcătura duhovnicească a unei asemenea călătorii. Au fost vizitate: mânăstirea Viforâta unde credincioșii au participat la Sfânta Liturghie, mânăstirea Dealu, Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște cu închinare la moaștele Sfântului Ierarh Nifon al Constantinopolului, mânăstirea Stelea, Ansamblul Monumental Curtea Domnească din Târgoviște și mânăstirea Nucet unde credincioșii au participat la o agapă organizată de maicile viețuitoare la mânăstire.

Pelerinajul este un memorial-vizual al locurilor unde s-a arătat în lume iubirea și lucrarea minunată a lui Dumnezeu pentru oameni și prin oameni. Pelerinul vrea să atingă locul sfânt sau moaștele sfântului în care și prin care s-a arătat prezenta sfințitoare a lui Dumnezeu într-un mod deosebit de intens, pentru că el pelerinul să-și intensifice credința și iubirea sa pentru Dumnezeu. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

A consemnat PC Pr. Frîncu Nicu Marius, paroh al parohiei Paicu-Nicolae Bălcescu.

Related Posts

Sari la conținut