ARTICOLE
JUN
16
SUN

Parohia Sărulești - Gară a fost gazda Cercului Pastoral Valea Mostiștei

Categoria Noutăți    |     17:53

Parohia Sărulești - Gară a fost gazda Cercului Pastoral Valea Mostiștei

Galerie foto

Duminică 9 iunie 2019  cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Parohia Sărulești - Gară a fost gazda  Cercului Pastoral Valea Mostiștei, săvârșindu-se Sfânta Liturghie de un sobor format din 13 preoți. Sub, protia Preacucernicului Părinte Protopop Mihail Zotta au mai slujit Preacucernicii Preoții: Cotu Emil Calin, de la Parohia Valea Presnei, Dobre Iulian de la Parohia Gurbănești, Grigore Eugen Cristian de la Parohia Coțofanca, Polomonescu Florin de la Parohia Valea Argovei, Badica Ion de la Parohia Siliștea, Miroș Gheorghe de la Parohia Măgureni- Săndulița, Badin Cornel de la Parohia Tămădăul Mic, Ivan Constantin de la Parohia Sărulești-Sat, Drăguț Marian de la Parohia Fântâna Doamnei, Frâncu Nicu Marius de la Parohia Bălcescu – Paicu, Catrina  Ștefan de la Parohia Frăsinetul de Jos și gazda Cercului Pastoral Vasile Marian de la Parohia Sărulești-Gară.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte Grigore Eugen Cristian, a susținut referatul cu tema ”Cultul creștinilor după evanghelie și încercarea de atragere a credincioșilor ortodocși la acesta”.

În cuvântul său de învățătură preacucernicul Părinte Protopop a adus unele completări referitoare la pericolul prozelitismului sectar, dar a vorbit și despre afirmarea noastră ca și creștini ortodocși prin mărturisirea Crezului sau a Simbolului de credință, în cadrul fiecărei Sfinte Liturghii, pe care Sfinții Părinți participanți la Sinodul I Ecumenic aceia pe care îi prăznuim în această  Duminică l-au formulat în scris prin alcătuirea primelor șapte articole.

Totodată le-a vorbit credincioșilor și despre unitatea Bisericii, arătând ca pericopa evanghelică de astăzi este doar un fragment  din Rugăciunea Arhierească  rostită  de Mântuitorul Iisus Hristos înaintea ucenicilor. A explicat așadar credincioșilor că astăzi este nevoie mai mult ca oricând de unitate, mai cu seamă în Biserică și prin Biserică în fața acestor ofensive sectare, anticlericale, antiortodoxe și antiromânești, iar datoria noastră este de a rămâne statornici în Ortodoxia, de a ne apăra credința și tradițiile strămoșești.

La final Preacucernicul Părinte Marian Vasile a mulțumit tuturor celor prezenți la această Sfântă Slujbă, iar apoi a urmat o agapă frățească.

 

A consemnat  Preot Cotu Emil Călin, responsabil Cercul Pastoral Valea Mostiștei