ARTICOLE
JUN
16
SUN

Cupa Prieteniei - bucuria comuniunii a două Protopopiate: Lehliu și Nicorești

Categoria Noutăți    |     17:54

Cupa Prieteniei - bucuria comuniunii a două Protopopiate: Lehliu și Nicorești

Galerie foto

În după-amiaza duminicii a 6-a după Paști, dedicată în Biserica Ortodoxă Română cinstirii copiilor și părinților, s-a desfășurat cu binecuvântarea   Preasfințitului Părinte Vicențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și a  Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos  competiția de fotbal, „Cupa Prieteniei“. Evenimentul sportiv a avut loc în Sala de sport din comuna Brăhășești, județul Galați.

La propunerea  Protopopiatului Lehliu, echipa gazdă a Școlii Gimnaziale nr. 1 din Brăhășești, județul Galați, câștigătoare a concursului „Tinerețe și credință“, din Protopopiatul Nicorești și echipa Școlii Gimnaziale din Răzvani, județul Călărași, câștigătoare a „Cupei Tinereții“, din protopopiatul Lehliu, s-au întâlnit într-un meci de fotbal spre bucuria copiilor și a tuturor celor care s-au implicat în desfășurare a evenimentului.

Activitatea sportivă a fost organizată de către cele două Protopopiate  Nicorești și Lehliu, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 din localitatea Brăhășești, județul Galați.

Scopul competiției a fost acela de a promova și aprecia tinerii din satul românesc, dar și de exprimare a toleranței, diversității culturale și a respectului reciproc pentru buna conviețuire a tuturor oamenilor, indiferent de zonele de unde provin.

Prin implicarea preoților și a profesorilor de educație fizică au fost prezenți la această competiție aproximativ 150 de spectatori, copiii și adulți din Brăhășești, care au format o frumoasă și antrenantă galerie.

La final cele două echipe de fotbal au fost premiate cu diplome, cupe, medalii, dulciuri și sucuri oferite de Protopopiatul Nicorești.

Toți cei implicați în această activitate dedicată Zilei Internaționale a Copilului au luat parte la o agapă tradițională românească la casa parohială din Parohia Brăhășești II, oferită cu mare drag de Protopopiatul Nicorești, gazda evenimentului.

Protopopiatul Lehliu a suportat transportul echipei din parohia Răzvani la acest eveniment care a reprezentat o premieră pentru toți cei implicați.

Foto credit: Protopopiatul Nicorești