ARTICOLE
JUN
18
TUE

Parohia OGORU – Concursul de Toacă „Veniți, creștini, la rugăciune!”, Ediția a IV-a

Categoria Noutăți    |     22:47

Parohia OGORU – Concursul de Toacă „Veniți, creștini, la rugăciune!”, Ediția a IV-a

Galerie foto

Treizeci și doi de copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani au participat la a patra ediție a Concursului de toacă „Veniți, creștini, la rugăciune” desfășurat în Parohia „Sf. Spiridon” Ogoru în ziua prăznuirii Pogorârii Sfântului Duh.

Organizat inițial numai pentru copiii Parohiei Ogoru, Concursul de toacă – inedit pentru zona Lehliu-Gară, a atras atenția copiilor din localitățile învecinate, concurenții numeroși și-au demonstrat măiestria în arta cântatului la toacă.

Sub caldele priviri ale părinților și bunicilor lor, copiii s-au întrecut în ritmuri de toacă pe trei categorii în funcție de vârstă după cum urmează: 6-10 ani, 10-14 ani, 14-18 ani. Corul de fete „Florile Ogorului”  a susținut un recital de cântece  patriotice, populare și de joc.

Juriul, alcătuit din preacucernicul părinte Țițeică Florin , responsabilul cu cateheza din cadrul Protopopiatului Lehliu, și preacuviosul părinte Damaschin Râclea, a acordat premii în valoare de 1700 de lei.

După ce toți copiii au bătut toaca părintele Damaschin a cântat la toacă spre bucuria și încântarea publicului prezent în curtea bisericii.

La finalul Concursului de toacă, Părintele Paroh Cornel-Vasilică Andrei a transmis că aceste activități săvârșite în curtea bisericii parohiale sunt prilejuri de bucurie și de comuniune între copiii din zona Lehliu, iar Părintele Florin Țițeică a îndemnat pe micii concurenții să fie apostoli pentru ceilalți copii, și să păstreze o comuniune vie între ei și preotul paroh.