ARTICOLE
JUL
23
TUE

Parohia Dănești, a îmbrăcat haine de sărbătoare, sărbătorindu-și ocrotitorul pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul

Categoria Noutăți    |     11:06

Parohia Dănești, a îmbrăcat haine de sărbătoare, sărbătorindu-și ocrotitorul pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul

Galerie foto

 „Viu  este Dumnezeul  puterilor, Dumnezeul lui  Israel înaintea Căruia stau eu, că nu va fi în anii aceștia rouă și ploaie din cer pe pământ, decât numai  prin cuvântul gurii mele” (III Regi:17;1)

Sâmbătă 20 iulie 2019, Parohia Dănești, a îmbrăcat haine de sărbătoare, sărbătorindu-și ocrotitorul pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, săvârșindu-se Sfânta Liturghie de un sobor format din șase preoți.

Sub protia preacucernicul părinte Protopop Mihail Zotta, au mai slujit Preacucernicii Preoți: Dobre Iulian - Parohia Gurbănești, Țițeică Florin- Parohia Sălcioara, Voicu Daniel Constantin - Parohia Lehliu Sat și Cotu Emil Călin, preot suplinitor la Parohia Dănești și gazda evenimentului.

În cuvântul său de învățătură preacucernicul părinte Protopop, a vorbit credincioșilor despre viața și activitatea Sfântului Proroc Ilie, ca unul dintre cei mai mari proroci ai Vechiului Testament, despre credința sa puternică și râvna pentru slujirea lui Dumnezeu.

Tot în cuvântul său, părintele Protopop a mai vorbit credincioșilor că al prăznui pe Sfântul Ilie înseamnă a avea în el un strălucit exemplu de credincioșie față de lege și popor de ne înstrăinare față de credință și de neam, arătând că acesta poate fi pilda noastră cea mai bună pentru a ne mărturisi credința noastră ortodoxă în aceste vremuri destul de tulburi ale societăți în care trăim,  îndemnând totodată credincioși la susținerea Bisericii lui Hristos la unitate și bună înțelegere, ca și până acum.

În cuvântul său de final  Preacucernicul Preot Cotu Emil Călin, suplinitor al Parohiei Dănești a adus mulțumire preoților prezenți la această sărbătoare, credincioșilor, autorităților locale prezente și nu în ultimul rând Consiliului Parohial și Comitetului Parohial pentru implicarea  și  susținerea în desfășurarea evenimentului.

După Sfânta Liturghie, a urmat slujba Parastasului săvârșită pentru ctitorii sfântului lăcaș, iar toți cei prezenți au participat împreună la o agapă frățească spre lauda lui Dumnezeu.

A consemnat  Pr. Cotu Emil Călin- Preot suplinitor Parohia Dănești.