ARTICOLE
SEP
03
TUE

Parohia Ogoru. Atelier de fotografie

Categoria Noutăți    |     13:51

Parohia Ogoru. Atelier de fotografie

Galerie foto

Duminică, 1 septembrie 2019 , odată cu începutul Noului An Bisericesc și încheierea unei veri deosebite, în care curtea bisericii a răsunat de bucurie , copiii din grupul de cateheză al parohiei Ogoru au primit, din partea părintelui paroh si cu acordul Consiliului parohial, un Curs de fotografie.

După un An Bisericesc plin cu  bogate realizări și multe evenimente , concursuri , concerte, călătorii și diverse activități care i-au încântat pe copiii parohiei noastre , Cursul de fotografie a fost cu totul ceva nou pentru ei, aceștia putând explora lumea peisajelor artistice, lumea frumosului, a pozelor făcute cu telefonul și mai ales lumea artei.

La finalul Sfintei Liturghii, s-a săvârșit slujba de Te-Deum pentru începutul Noului An Bisericesc, după care copiii au luat parte la un curs de realizare de fotografii cu telefonul, susținut de domnul Florin Zărnescu, absolvent al Facultății de Teologie din București și fotograf amator. Cursul a constat într-o prezentare Power Point despre tehnicile de fotografiere și despre greșelile frecvente în realizarea fotografiilor cu smartphone-ul.

Cu „lecțiile” învățate copiii s-au deplasat la Mănăstirea Tăriceni pentru a pune în practică teoria învățată în biserica parohială. Aici, aceștia au făcut fotografii frumosului peisaj din jurul mănăstirii, au cântat Maicii Domnului, iar la final au primit suc și prăjituri pregătite de obștea mănăstirii.

În încheierea activității, copiii au prezentat fotografiile, urmând ca prin voturi să se aleagă cea mai reușită fotografie. Pozele au fost proiectate cu ajutorul videoproiectorului și astfel toți copiii s-au bucurat de reușitele întregului grup. Cu îndemnul părintelui si cu sprijinul domnului fotograf Florin, copiii au hotărât să se documenteze în domeniul fotografiei si astfel, pe viitor, să realizeze în colaborare cu parohia un concurs de fotografie !