ARTICOLE
SEP
11
WED

Pelerinaj la Constantinopol

Categoria Noutăți    |     13:21

Pelerinaj la Constantinopol

Galerie foto

Cu binecuvântarea PreaSfinţitului nostru Episcop Vincenţiu, un  grup de 45 de credincioşi, însoţiţi de preotul Iorgulescu Eusebiu, au efectuat un pelerinaj în perioada 2-6 septembrie în Turcia.

Astfel, în ziua de luni; 2 septembrie, grupul a plecat din Fundulea pe traseul Giurgiu-Ruse-Veliko Târnovo-Edirne-Istanbul.

Marţi; 3 septembrie, grupul a vizitat Palatul Dolmabahce(construit între 1843-1856) şi muzeul Chora.

A III-a zi am mers la Biserica românească cu hramul Sf. Mc. Paraschevi şi Sf. Martiri Brâncoveni şi Sf. Arghira (ctitorie a Sf. Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sf. Aghira şi Nifon Patriarhul Constantinopolului). Închinare la Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, la Patrarhia Ecumenică, unde ne am închinat la moaştele Sf. Grigorie Teologul, Ioan Gura de Aur, Solomoni,  Eufimia şi Teofana.

Tot aici este şi coloana „Flagelării”, o bucată din coloana de care a fost legat Mântuitorul Iisus Hristos. În aceeaşi zi, am mers la Mânăstirea Izvorul Tămăduirii, construită de Leon I Tracul şi Moscheea Suleymanyie.

În ziua a IV-a, în tur pietonal am vizitat Catedrala Sfânta Sofia, Palatul Topkapi (actualul muzeu al Turciei), Moscheea Albastră( construită între 1609-1616), Basilica Cisterne, Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul şi Bazarul lui Bayazid din Istanbul. În ziua a 5 a, grupul, s a întors în ţară, dând Slavă lui Dumnezeu pentru noua experienţă trăită.

 

A consemnat preot Iorgulescu Eusebiu