ARTICOLE
SEP
18
WED

Parohia Paicu- Nicolae Bălcescu. Pelerinaj la mănăstirile vâlcene

Categoria Noutăți    |     13:20

Parohia Paicu- Nicolae Bălcescu. Pelerinaj la mănăstirile vâlcene

Galerie foto

Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.( Marcu 8:34)

 

În zilele de 14 și 15 septembrie 2019 cu ocazia praznicului „Înălțării Sfintei Cruci” cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor, un număr de 40 de credincioșii ai  parohiei Paicu-Nicolae Bălcescu alături de părintele paroh Frîncu Nicu Marius au participat la un pelerinaj la mânăstirile vâlcene.

În prima zi a acestui pelerinaj s-au vizitat mânăstirile Cotmeana, Govora, Surpatele, Dintr-un Lemn s-a vizitat și Salina de Ocnele Mari iar popasul de peste noapte s-a făcut la mănăstirea Bistrița Vâlcii.

A doua zi pelerini au participat la Sfânta Liturghie de la mănăstirea Bistrița apoi au mai vizitat vetrele monahale de la Arnota și Hurezi.

În cadrul acestui pelerinaj credincioșii s-au bucurat de frumoasele istorii ale acestor vetre brâncovenești, de închinarea la Cinstitele Moaște, de liniștea și pacea acestor frumoase mânăstirii, de închinarea la Sfintele cruci scoase spre cinstire cu ocazia praznicului „Înălțării Sfintei Cruci” și alături de părintele s-au rugat pentru încetarea secetei ce a cuprins meleagurile noastre.

Pentru toate acestea dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate.

 

          A consemnat Preot Paroh Frîncu Nicu Marius.