ARTICOLE
DEC
11
WED

Seară de neuitat în Lehliu Gară

Categoria Noutăți    |     14:45

Seară de neuitat în Lehliu Gară

Galerie foto

Marți, 10 Decembrie 2019, orașul Lehliu Gară a fost gazda unei mărturisiri creștine, sub forma unui concert caritabil de colinde, intitulat Veniți la ieslea lui Hristos. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, pe scena Casei de Cultură a orașului au urcat șapte grupe de copii, din parohiile Gurbănești, Lehliu Gară, Buzoieni, Dor Mărunt Gară, Ogoru, Nicolae Bălcescu și Tămădău Mare, împreună cu un grup de voluntari ai Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din București. Mesajul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a fost transmis celor prezenți prin intermediul colindelor tradiționale, în anul în care Episcopia Sloboziei și Călărașilor omagiază Mărturisirea prin fapte a credinței creștine. Concertul a fost deschis de un recital al corului preoțesc Sfântul Andrei Criteanul, al Protopopiatului Lehliu, dirijat de domnul Flavian Chitic.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, o parte din membrii Grupului Psaltic TRONOS al Patriarhiei Române au bucurat pe spectatori printr-un recital de excepție. La sfârșitul concertului, cele două grupuri corale bărbătești, împreună cu toți cei prezenți în sală au cântat O, ce veste minunată!, sporind emoția care s-a simțit pe tot parcursul concertului.

Preacucernicul părinte Mihail Zotta, protopop de Lehliu, le-a transmis celor din sală că tradiția colindelor reprezintă transmiterea sentimentului de bucurie dar și mărturisirea unui eveniment istoric și anume Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Protopopiatul Lehliu, în calitate de organizator al acestui eveniment cultural, a oferit premii copiilor care au participat la Concursul Interjudețean de creație plastică ce se desfășoară în Eparhia Sloboziei și Călărașilor. Reprezentant al Centrului Eparhial, preacucernicul părinte arhidiacon Nicușor Silviu Dascălu, consilier Mass-Media, a înmânat premii tuturor grupurilor de copii care au participat la concert.