ARTICOLE
DEC
17
TUE

Hram și Concert de colinde de ziua Sfântului Nicolae la Buzoieni

Categoria Noutăți    |     22:36

Hram și Concert de colinde de ziua Sfântului Nicolae la Buzoieni

Galerie foto

Duminică, 8 decembrie 2019, cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae - ocrotitorul bisericii noastre - comunitatea noastră s-a îmbrăcat în veșmânt de mare sărbătoare! În timpul Sfintei Liturghii, biserica a devenit din nou neîncăpătoare și, cu toate acestea, slujba s-a desfășurat într-o liniște deplină, fapt ce l-au remarcat toți credincioșii prezenți. Am avut bucuria ca în cadrul Sfintei Liturghii, pe mulți dintre credincioși, în special copii, să-I împărtășim cu Trupul și Sângele Domnului.

În seara acestei zile, la ora 17:00, în incinta Căminului Cultural, a avut loc cea de a VII-a ediție a Concertului de colinde intitulat „Colindul sfânt și bun”, organizat de către parohia noastră, unde am avut bucuria să avem pe scenă cinci coruri de colindători. Acestea au fost:

- Corul de copii „Sfântul Nicolae” al parohiei noastre, condus de doamna preoteasă și profesor de religie Elena Alexa;

- Corul de elevi „Bucuria” al Școlii Gimnaziale nr. 1 din orașul Lehliu Gară, conduse de doamnele profesoare Ștefănescu Lăcrămioara-Daniela și Alexa Elena;

- Corul „Nuntașii” al parohiei Nicolae Bălcescu, condus de părintele Frîncu Nicu-Marius;

- Grupul de colindători „Datina Românească” din cadrul Asociației Tradiția Românească, din Buzoieni;

- Grupul instrumental „Meridian 2000”, din Lehliu Gară.

            Atmosfera de mare sărbătoare a fost simțită cu multă emoție și trăire duhovnicească de către toți cei prezenți, începând cu  Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, continuând cu vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, mesaj evanghelic exprimat prin „Colindul sfânt și bun” și răsplătit cu neîncetate aplauze din partea publicului.

Îl rugăm pe Sfântul Ierarh Nicolae, marele făcător de minuni, să ne fie în continuare, înaintea lui Dumnezeu fierbinte rugător și de nădejde ajutător, ca aceste autentice tradiții creștinești să se înrădăcineze în sufletele enoriașilor parohiei noastre, ca să putem înțelege și urma tot mai mult cântarea îngerească, pe care păstorii au auzit-o cântând la Nașterea Domnului: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”

 

Părintele paroh Vladimir-Cătălin ALEXA