ARTICOLE
FEB
27
THU

ÎN FAMILIE. Un proiect ambițios început în Parohia Dor Mărunt Gară

Categoria Noutăți    |     10:46

ÎN FAMILIE. Un proiect ambițios început în Parohia Dor Mărunt Gară

Galerie foto

2020 – „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” aduce în centrul atenției FAMILIA, care dovedește încă o dată importanța acesteia pentru Biserică. Cu acest prilej, sub egida Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, organizat de Patriarhia Română,  cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost demarat, la jumătatea lunii februarie a anului 2020, de către Parohia Dor Mărunt Gară, proiectul „În familie...”, coordonat de către părintele paroh Sorin Ioan Staicu și de doamna profesoară Mirela Staicu, soția sa, în parteneriat cu Liceul „Alexandru Odobescu”, din localitatea Lehliu Gară.

Proiectul cuprinde mai multe ateliere de lucru, desfășurate atât în biserica parohială, cât și în cadrul liceului.

Astfel, deopotrivă părinți și bunici ai copiilor din grupul de cateheză al Parohiei, precum și voluntarii înscriși, au confecționat diverse produse dedicate iubirii, dar și venirii primăverii, care au fost și vor mai fi vândute în cadrul liceului, cu scop caritabil.

Acest scop este unul dublat în realizări, deoarece din fondurile rezultate vor fi achiziționate Cărți de rugăciune și de Noul Testament și donate enoriașilor Parohiei, iar o parte va fi direcționată către achiziționarea de articole pentru nou-născuții Secției de maternitate a Spitalului Orășenesc Lehliu Gară.

Astfel se dorește, pe de o parte, reîntoarcerea la cuvântul Scripturii, iar pe de alta, promovarea rugăciunii ca mijloc sigur de armonie și spor duhovnicesc.