ARTICOLE
NOV
14
THU

Conferinţa pastoral-misionară din judeţul Călăraşi

Categoria Noutăți    |     09:40

Conferinţa pastoral-misionară din judeţul Călăraşi

Joi, 14 noiembrie 2012, a avut loc cea de a doua Conferinţa pastoral-misionară de toamnă din anul acesta, care a purtat titlul "1993-2013. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor".

Conferinţa a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Olteniţa, Lehliu şi Călăraşi.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica "Sfântul Ierarh Nicolae" din municipiul Călăraşi, unde a oferit medalia aniversară domnului primar al municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin.

După slujba de Te-Deum, toţi clericii, s-au deplasat la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În prima parte a conferinţei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre întemeierea Episcopiei şi despre lucrarea jertfelnică în cei 20 de ani de misiune şi a introdus cei trei referenţi: preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călăraşi, preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Olteniţa şi preacucernicul părinte Bogdan Iamandi, Protopop de Călăraşi.

Preacucernicul părinte Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic, a prezentat, în a doua parte, un referat cu titlul "Misiune şi pastoraţie. Teologia şi practica misiunii în biserică azi." cu măsuri de prevenire şi combatere a prozelitismului sectar.

Au urmat discuţii cu preacucernicii părinţi, care au dorit să completeze referatele cu aspecte din slujirea pastorală şi lucrarea misionară în faţa prozelitismului sectar deosebit de violent.