Conferinţa pastoral-misionară din judeţul Călăraşi

Joi, 14 noiembrie 2012, a avut loc cea de a doua Conferinţa pastoral-misionară de toamnă din anul acesta, care a purtat titlul „1993-2013. Slujire şi dăruire. Două decenii de misiune creştină în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor”.

Conferinţa a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Olteniţa, Lehliu şi Călăraşi.

Preasfinţia Sa a participat la slujba de Te-Deum de la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Călăraşi, unde a oferit medalia aniversară domnului primar al municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin.

După slujba de Te-Deum, toţi clericii, s-au deplasat la Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi.

În prima parte a conferinţei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre întemeierea Episcopiei şi despre lucrarea jertfelnică în cei 20 de ani de misiune şi a introdus cei trei referenţi: preacucernicul părinte Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călăraşi, preacucernicul părinte Marian Necula, Protopop de Olteniţa şi preacucernicul părinte Bogdan Iamandi, Protopop de Călăraşi.

Preacucernicul părinte Gabriel Oproiu, consilier oficiul canonic, a prezentat, în a doua parte, un referat cu titlul „Misiune şi pastoraţie. Teologia şi practica misiunii în biserică azi.” cu măsuri de prevenire şi combatere a prozelitismului sectar.

Au urmat discuţii cu preacucernicii părinţi, care au dorit să completeze referatele cu aspecte din slujirea pastorală şi lucrarea misionară în faţa prozelitismului sectar deosebit de violent.

Related Posts

Sari la conținut