Sfântul Haralambie, grabnic ajutător al bolnavilor

În cinstea prăznuirii Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie (10 februarie 2014), Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Lehliu în colaborare cu Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară a organizat în data de 11 februarie 2015 acțiunea „Sfântul Haralambie, grabnic ajutător al bolnavilor”.

Într-o prima etapă, au fost distribuite 20 de pachete cu alimente și haine pentru copii în secțiile Interne și Pediatrie ale Spitalului Orășenesc Lehliu Gară de către voluntari – elevi de liceu și în același timp membri ai Clubului Tinerilor Ortodocși, îndrumați de părintele profesor Adrian Marian. Tinerii au fost însoțiți de părintele Lucian Ștefănescu, preot al parohiei Lehliu Gară, precum și de asistentele sociale din Protopopiat. Bugetul total al acțiunii este de 250 lei.

Pentru că rugăciunea este „piatra de temelie” a credinței, elevii au fost invitați la citirea acatistului Sfântului Haralambie, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Lehliu Gară. A fost prezentat și un referat în care unul dintre liceeni a evocat viața curată și plină de dragoste pentru Hristos și semeni a Sfântului Haralambie, episcop de Magnezia, mare făcător de minuni, precum și sfârșitul martiric al acestuia, încununat de slava nepieritoare pe care Dumnezeu a pregătit-o tuturor sfinților Săi.

Related Posts

Sari la conținut