Cerc pedagogic al centrului metodic Lehliu

Marți 23 mai 2017, a avut loc desfășurarea Cercului Pedagogic, al centrului metodic Lehliu – Gară, susținut de preacucernicul părinte Dobre Iulian, profesor de religie la Școala Gimnazială Nr. 1 Gurbănești.

La această acțiune metodică au fost prezenți toți profesori și profesoarele de religie, din centrul metodic al Protopopiatului Lehliu, împreună cu preacucernicul părinte Arcadie Puișor, inspector de religie al I.S.J. Călărași și domnul Profesor Popescu Ion, directorul Școlii Gurbănești.

Preacucernicul părinte profesor Dobre Iulian, a susținut asfel o lecție demonstrativă la clasa a-VI-a, având ca temă „Înălțarea Domnului la cer”, folosind o serie de strategii didactice ca și implementare a lecției astfel: conversația, explicația, lecturarea, film power point. Tot spre o bună desfășurare a lecției au fost folosite în procesul de învățare: Biblia, icoana Înălțării Domnului la cer, planșe reprezentând Biserica Înălțării Domnului la cer de la Ierusalim. Elevii au fost receptivi pe tot parcursul lecției, văzându-se o bună colaborare și o bună lucrare între ei și profesorul de religie.

La finalul lecției, elevii au susținut și un scurt program artistic, apreciat de toți profesorii prezenți la această activitate. A urmat apoi o sesiune de discuții privitoare la desfășurarea lecției, iar în final preacucernicul părinte Arcadie Puișor, inspector școlar a adus aprecieri privitoare la desfășurarea orei de religie, a adus unele precizări și lămuriri profesorilor de religie în efectuarea actului educațional dar și sfaturi privind o bună colaborare a profesorilor de religie cu conducerea și colegii lor din unitățiile de învățământ în care predau.

Domnul Popescu Ion, director al Școlii Gurbănești a adus și el un cuvânt de mulțumire cu privire la colaborarea bună pe care o are cu cei trei preoți ai comunități, din care face parte Școala Gurbănești și a adus aprecieri asupra desfășurării orei de Religie și a profesorului de Religie.

A consemnat preotul Cotu Emil Călin, Responsabil Cerc Pastoral Valea Mostiștei.

Related Posts

Sari la conținut