Înălțarea Domnului -Ziua Eroilor în Parohia Belciugatele

În ziua marelui praznic al Înălțării Domnului în biserica parohială din Belciugatele cu hramurile Adormirii Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nectarie a fost săvârșită Sfânta Liturghie sub protia Preacucernicului Părinte Protopop, Mihail Zotta, al Protopopiatului Lehliu.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru pomenirea tuturor eroilor neamului românesc și în special toți cei care au luptat în timpul celor două războaie mondiale din localitatea Belciugatele.

Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de restrâns al corului de copii, Sfântul Nectarie din această parohie, care s-au și împărtășit cu Sfintele Taine și au interpretat cântece patriotice.

În cuvântul de învățătură, Părintele Protopop a amintit tuturor credincioșilor prezenți importanța praznicului Înălțării Domnului, dar și datoria pe care o avem, noi cei de astăzi față de străbunii noștri.

După terminarea Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire în fața troiței ridicate în centrul localității, la care au luat parte autorități județene și locale, mulțime mare de credincioși, cadre didactice și numeroși copii.

Bucuria a fost deplină prin participarea unei divizii armate din cadrul Centrului 70 Geniu – rachete sol-aer din București care au adus un omagiu înaintașilor lor, dar și a unor cadre militare în rezervă din cadrul parohiei.

A consemnat, Preot Paroh Năstase Cristian

Related Posts

Sari la conținut